Een middag op de BSO

Na school
Na school halen we de kinderen persoonlijk op bij de verschillende scholen. Dit doen we met onze eigen Van Harte busjes en auto's. We proberen er dagelijks voor te zorgen dat steeds dezelfde pedagogisch medewerkers dezelfde scholen gaan halen: voor de kinderen een vertrouwd gezicht en voor school een vast aanspreekpunt, wel zo prettig.

Bij binnenkomst kunnen ze eerst hun energie kwijt in Ballorig, dit totdat álle kinderen bij ons zijn aangekomen. Vervolgens gaan we met de kinderen weer terug naar de BSO voor een fruitmoment. Daarna is het tijd om te kiezen uit één van de vele activiteiten van die dag: bijvoorbeeld buitenspelen, een sport- en spelactiviteit, verschillende creatieve activiteiten, kook- en/of bak activiteiten, (bord)spelletjes of vrij spelen op de verschillende groepen.
Zo kunnen de kinderen kiezen voor wat ze het allerleukste vinden om te doen! Geen verplichtingen, maar vrije keuze!

Welke scholen halen we zelf

Waar en wat gaan we doen?
Op de kiesborden, die in elke ruimte hangen, kunnen kinderen direct zien welke pedagogisch medewerkers die dag aanwezig zijn op hun groep en uit welke activiteiten ze die dag kunnen kiezen. Dat is heel overzichtelijk en vertrouwd. Hebben ze, na het fruitmoment, voor een activiteit gekozen, dan hangen ze hier hun eigen foto bij. Op deze manier kan elke pedagogisch medewerker ten alle tijden zien waar welk kind aan het spelen is. Ook voor ouders is dit een hele handige en snelle manier om te zien in welke ruimte hun kind op dat moment aan het spelen is.

Ballorig
Bij Van Harte hebben wij de mogelijkheid om naar Ballorig te gaan. Deze fantastische inpandige binnenspeeltuin is voor ons binnendoor bereikbaar. Wel zo prettig voor ál onze kinderen!
Wanneer wij kinderen bij de verschillende scholen gaan ophalen, gebeurt dat op verschillende tijdstippen. Kinderen die wat eerder op onze BSO zijn, hebben de mogelijkheid om meteen naar Ballorig te gaan om hun opgebouwde energie daar eens flink kwijt te raken! Deze mogelijkheid is een van de dingen die onze BSO uniek maken!
De kinderen die naar Ballorig gaan, trekken een paars t-shirt aan. Op deze manier zijn ze herkenbaar voor pedagogisch medewerkers, maar ook voor het personeel en gasten van Ballorig. De pedagogisch medewerkers lopen rond door Ballorig om ergens mee te helpen, aan te sturen, corrigeren of gewoon om mee te spelen! Op deze manier is er continue toezicht.

Ook bij slechte weersomstandigheden biedt Ballorig ons een perfecte uitkomst. Normaliter hebben kinderen bij ons elke dag de mogelijkheid om buiten te spelen wanneer ze daar zin in hebben, maar bij slecht weer is deze keuze vaak geen optie. Gelukkig biedt de binnenspeeltuin dan een fantastische uitkomst voor ons!

Voor onze variëteit aan activiteiten levert het ook vaak een mooie bijdrage. Het grote klimrek is een perfecte plek voor estafettes er is ruimte genoeg voor een kat en muis-spel en op het voetbalveld kunnen kleine competities gehouden worden. Mogelijkheden genoeg dus!

Een rondleiding aanvragen op de BSO