Kinderdagverblijf

Wij vinden het erg belangrijk dat kinderen zich prettig en veilig voelen. Dat zij zich, hoe klein ze ook zijn, kunnen ontplooien, plezier kunnen maken en kunnen spelen. Onze faciliteiten en ruimtelijke omgeving zijn hier volledig op ingericht.
De sfeer binnen ons kinderdagverblijf is huiselijk en warm. Onze pedagogisch medewerkers zijn goed opgeleid, liefdevol, betrokken en gemotiveerd. Ze hebben echt interesse in u en uw kind(eren). Ze stralen warmte uit en creëren daarmee een liefdevolle, huiselijke sfeer; kinderopvang vanuit het hart.
Dat u als ouder met een goed gevoel naar het werk kunt gaan, is dan ook ons streven.

Het kinderdagverblijf heeft 2 groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar: groep 1 en 2.
Deze groepen beschikken over maximaal 16 kindplaatsen per groep. Ieder kind heeft zijn of haar eigen vaste stamgroep, met 3 à 4 vaste medewerkers.

Neem een kijkje op de groep

Gezellig met z'n allen!
"De sfeer op de groep is gezellig en huiselijk. Er is veel daglicht en de kleuren van het interieur zijn neutraal, daarmee creëer je ook rust. Sowieso is onze aanpak gemoedelijk. Uiteraard bieden we structuur, maar als ze leuk aan het spelen zijn, gaan we gewoon een kwartiertje later aan tafel. De eetmomenten zijn supergezellig. In het midden staat één grote tafel, waar we met zijn allen aan zitten. Iedereen kan erbij, van baby tot kleuter. We vinden het belangrijk om alle kindjes overal bij te betrekken. Ook tijdens het spelen. Gaan we naar buiten? Even naar de winkel of de eendjes voeren? Dan gaan alle kindjes mee, ook de allerkleinsten."

Spelenderwijs leren
"Het grootste deel van de dag zijn kindjes heerlijk aan het spelen. Door te spelen, ontdekken en ervaren ze nieuwe dingen en daar leren ze van. Zodra ze binnenkomen, pakken ze iets op of wij bieden wat aan. Vaak ligt er al iets klaar dat past binnen het thema. Elke zes weken kiezen we een ander thema, zoals circus, boerderij of verkeer. Daarbij kijken we vooral wat de kindjes zelf doen en sluiten daarbij aan. Gaat er eentje met een stoel lopen? Dan zeggen we: goh... ga je een treintje maken? Andere kindjes worden ook nieuwsgierig en voor je het weet hebben we een trein met conducteur, kaartjes die geknipt worden en iemand die op een fluitje blaast. Zo spelen we in op de fantasie van het kind."

Fris en fruitig
"In ons dagelijks ritme nemen we gezonde leefgewoonten mee, zodat kindjes daar van kleins af aan mee vertrouwd raken. We eten volop fruit en zorgen voor diversiteit. Eerst een boterham met gezond en pas bij een tweede pasta of hagelslag. Als het even kan gaan we twee keer een uur naar buiten. Kinderen zijn gekleed op het weer van die dag. Dus ook bij kou of een drupje regen: hup, even eruit! Frisse lucht doet wonderen. De natuur brengt gratis speelgoed: sneeuw, zand, modder, water... laat ze maar ontdekken."

Samen zelfstandiger
"We geven kinderen veel ruimte. Doordat 0 tot 4 jaar bij elkaar zit, ontwikkelen kinderen zich door samen te spelen. De kleintjes kijken nieuwsgierig naar de oudsten en andersom voelen de oudste kindjes zich trots als ze de kleintjes kunnen helpen. Wij stimuleren dat ook: goh, kun jij Bobbie helpen met zijn jasje? Ook zindelijk worden gaat zo spelenderwijs. Als een 4-jarige naar de wc gaat, wil een kleiner kindje vaak ook. Soms trekt dat ze zelfs over de streep. Zo worden kinderen zelfredzamer en zelfstandiger. En lukt iets niet helemaal? Toch knap geprobeerd. Niks mooiers dan een trots kind dat weer iets nieuws geleerd heeft."