Ouders aan het woord

Moniek en Maikel, ouders van Mase (5) en Mikki (2)

De sfeer sprak ons meteen aan 
"Een opvang kies je vooral op gevoel en bij Van Harte was dat meteen goed. We vonden de ruimte mooi: netjes, leuk ingericht en heel overzichtelijk. De groep was niet al te groot en toch zaten kindjes van 0 tot 4 bij elkaar, heel leuk. Zo leren ze van elkaar. Verder vonden we het belangrijk dat er actie is en dat er veel wordt ondernomen met de kinderen, nou, dat zit wel goed bij Van Harte!"

Al snel vertrouwd 
"Het was mooi om te zien hoe snel onze kindjes gewend waren. Ze letten erop dat kinderen zoveel mogelijk dezelfde pedagogisch medewerksters zien, dat is duidelijk en vertrouwd. Ook voor ons voelde het al snel vertrouwd. Het contact met de pedagogisch medewerksters is super. Je kunt altijd bellen en ook bij het brengen en halen is er tijd voor een praatje." 


Spelen maar!
"Bij Van Harte werken ze met thema's, dat doen ze echt goed. Alles wordt uit de kast getrokken. De kinderen worden helemaal meegenomen in de themawereld, zo leuk! In de groep zitten kindjes van 0 tot 4, maar je ziet dat ze echt hun best doen om voor elke leeftijd genoeg uitdaging te bieden. Dat themagericht werken is bovendien een fijne voorbereiding op school."

Behoefte van het kind
"We merken dat ze bij Van Harte goed kijken naar de behoefte van de kindjes. Toen Mikki in haar eenkennige fase zat, probeerden ze haar zoveel mogelijk bij dezelfde leidster in te plannen. Ook met eet- en slaapritmes houden ze veel rekening met onze wensen, zodat het op de opvang hetzelfde gaat als thuis, heel fijn."

Jong geleerd is...
"Mase was best verlegen, maar mede dankzij Van Harte werd dat stukken minder. Hij heeft daar echt geleerd om samen te spelen. Dat stimuleren ze ook. Spelenderwijs leren kinderen zich aanpassen aan de rest. Ze worden socialer en maken vriendjes. Heel grappig als je tweejarige op straat ineens begint te zwaaien: daar is Lotje van de opvang!"

Kinderdagverblijf Steyl